Весняна виставка фіалок

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Період роботи виставки: 01.03.2016 - 06.03.2016

Фіалка — королева квітів, з популярністю якої важко змагатися! Одного разу, познайомившись з нею, ви назавжди отримаєте квітучого друга на підвіконні! Першу весняну виставку фіалок у цьому році вінницькі колекціонери клубу Сенполія-Центр проводитимуть 1-6 березня.

Фіа́лка (Viola) — рід квіткових рослин родини фіалкових, що містить сотні видів у всьому світі. Ростуть ці квіти переважно в помірних широтах Північної Півкулі, але також зустрічається на Гаваях, в Австралазії та в Південній Америці. Зазвичай фіалки ростуть у вологих і злегка затінених умовах.

Більшість фіалок — маленькі багаторічні рослини, але деякі — однорічні, а деякі — невеликі кущі. Вони зазвичай мають серцеподібне листя і несиметричні квітки з чотирма віялоподібними пелюстками, дві на кожній стороні, і одну широку нижню пелюстку. Форма пелюсток визначає багато видів, наприклад, деякі фіалки мають «шпори» на кінці кожної пелюстки. Кольори квіток змінюються залежно від виду, багато з них фіолетові, як пропонує назва, деякі блакитні, деякі жовті, деяка білі або кремові, деякі — двокольорові, часто блакитний і жовтий. Розквіт часто рясний, і трапляється звичайно навесні або улітку.

У багатьох європейських народів фіалку вважали символом чистоти, беззахисності, відданості й вірності своєму коханому лицарю. Її неодноразово оспівували поети, зокрема, сучасник Людовіка XIV французький поет Демаре, посилаючи знаменитій засновниці літературних вечорів Жюлі де Рамбульє вінок із фіалок, змушує цю квітку говорити про себе ось що:

Не маючи честолюбності, я ховаюсь у траві, скромна своїм забарвленням, я скромна також і вибором місця; але якщо коли-небудь побачу себе на вашому чолі, то з найскромнішої квітки я стану найкращою

За народними повір'ями, фіалка приносить радість. Вона має здатність причаровувати. Для цього тому, кого хочуть причарувати, потрібно під час сну бризнути на повіки соком фіалки, а потім, коли він прокинеться, прийти і стати перед ним.

Для участі у виставці готуються сотні сортів мініатюрних та стандартних розмірів! Вінничани та гості міста зможуть не лише насолодитись красою кімнатних квітів, оцінити різноманіття форм та розмірів, кольорів та відтінків а також отримати детальну пораду з питань агротехніки вирощування фіалок.

Організатори та учасники виставки вінницькі колекціонери Валентина Тарасюк, Надія Циганкова, Лілія Капиця, Тетяна Курбатова.

Огляд виставкової роботи
259Виставки і інші масові заходи
6Події 2024
9Події 2023
14Події 2022
16Події 2021
19Події 2020
21Події 2019
24Події 2018
22Події 2017
36Події 2016
На Маланки та Василя
Я українець і цим пишаюсь
Візит керівників Вінниці
Космічні мальви Юлі Гушул
Яворівська іграшка-забавка
Саксонське дзеркало і Магдебурзьке право
68 виставка народного мистецтва
Осіння виставка фіалок
Віхи державотворення на Вінниччині
Голокост очима документів
Відкриття музею Миколи Леонтовича
Килими і гобелени Вінниччини
Виставка художника Михайла Мігріна
Українська вишита картина
Світ у клаптику
Свято музею
Автографи, автографи…
Музей – відкритий простір
Невидимий сад. Виставка естампу
Чорнобиль очима дітей
Автентичне мистецтво Вінниччини
Конкурс на кращу світлину
На писанці я знову пишу радість
Союз Чорнобиль України
Простір наявності
Літопис Свято-Троїцької церкви
Виставка авторської ляльки
Виставка Ященка «Просценіум – ІІ»
Весняна виставка фіалок
Козацької слави повік не здолати
Диво у дитячих долонях
Казковий світ Марії Примаченко
Проект пам’ятного знаку М.Шимку
Подільський Святвечір-2016
Андрей Шептицький: великий незнаний
Мережана душа Поділля
32Події 2015
42Події 2014
10Події 2013
5Події 2012
Події 2011
Події 2010
Події 2009