Вінницький обласний краєзнавчий музей. 100 років. Презентація альбому

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Дата події: 21.11.2018

21 листопада 2018 р. у Великій виставковій залі музею відбулася презентація АЛЬБОМУ «Вінницький обласний краєзнавчий музей. 100 років», створеного з нагоди ювілею закладу. Видання знайомить з історією музею та формування його фондів, досвідом роботи, презентує унікальні предмети музейної колекції.

З нагоди 100-річчя Вінницького обласного краєзнавчого музею його працівниками реалізовано низку заходів, а також – підготовлено альбом «Вінницький обласний краєзнавчий музей. 100 років». Форматом для видання було обрано двомовний альбом, розрахований на широке коло читачів, зацікавлених діяльністю Вінницького обласного краєзнавчого музею та історією нашого краю.

Альбом є своєрідним музейним часописом, який на сторінках 9-ти розділів розповідає про функціонування одного з кращих музеїв України. Видання дасть змогу зазирнути у шпаринку історії, підгледіти моменти створення музею, формування його експозиції, познайомитись із персоналіями, чия діяльність є вагомим внеском у справу становлення і розвитку закладу, розповість про досвід експозиційної, виставкової, науково-дослідницької та освітньої роботи.

Видання презентує унікальні предмети з колекції музею, що характеризують історію нашого краю від найдавніших часів до сьогодення, розповідають про природничі цікавинки, археологічні знахідки, етнографічні скарби, мистецькі твори, історичні артефакти. В альбомі продемонстровано низку цікавих експонатів, що вже стали візитівкою закладу.

Також читач має можливість віртуально зазирнути до музейних фондів і побачити предмети не представлені в експозиції. Для більш детального ознайомлення із характеристиками музейних предметів авторами альбому укладено каталог, у якому подано докладну інформацію про кожен раритет.

img01.jpg
img04.jpg
img02.jpg
img14.jpg
img03.jpg
img05.jpg
img06.jpg
img07.jpg
img08.jpg
img09.jpg
img10.jpg
img11.jpg
img12.jpg
img13.jpg
previous arrow
next arrow

Привітати заклад із створенням видання завітали очільники місцевої влади: заступник голови обласної ради Михайло Кременюк, начальник управління фінансів соціально-культурної сфери та місцевих органів влади Департаменту фінансів Вінницької ОДА Віктор Квят, начальник управління культури і мистецтв Вінницької ОДА Станіслав Городинський. Також на презентації були присутні та отримали примірники видання: авторський колектив альбому, ветерани музейної справи, меценати, колекціонери, краєзнавці, митці, представників організацій, що тривало і активно співпрацюють із музеєм.

Вінницький обласний краєзнавчий музей завжди радий відвідувачам, відкритий для співпраці і готовий до реалізації нових проектів.

Альбом «Вінницький обласний краєзнавчий музей. 100 років»

Керівник проекту: Катерина Висоцька
Науковий редактор: Світлана Шароварська
Авторський колектив: Катерина Висоцька, Світлана Шароварська, Олена Бродзь, Лілія Гальчевська, Ольга Грабовська, Тетяна Журунова, Наталка Захарчук, Тетяна Євсейчева, Ганна Кавун, Алла Ліпська, Марина Потупчик, Лариса Семенко, Євген Тичук, Богдан Хіхлач
Консультанти: Юрій Шилін, Ярослав Клибанівський, Михайло Потупчик
Переклад англійською: Вікторія Волос
Фотозйомка: Юрій Оліфірович
Дизайн, комп’ютерна верстка та опрацювання зображень: Юлія Михалюк

Огляд виставкової роботи
257Виставки і інші масові заходи
4Події 2024
9Події 2023
14Події 2022
16Події 2021
19Події 2020
21Події 2019
24Події 2018
Викрадачі минулого
Вінницький краєзнавчий музей. 100 років
На крилах творчості. Студентська виставка
Заказник «Згарський». Фотовиставка
Києво-Печерська лавра
Виставка живопису Михайла Довганя
Cолом’яні шедеври Миколи Климовича
Родинні колекції священиків Поділля
Філософія. Виставка художника Никитюка
Життєве кредо Олени Гринник
Світ у клаптику. Бієнале текстилю
Українська Революція на теренах Поділля
В очікуванні дива. Виставка витинанки
З музейної скарбниці
Поділля у мистецьких традиціях
Натхнення майстра у творчості учнів
Виставка музею Крушельницької
Експозиція сакрального мистецтва
Лінія, колір, форма. Виставка Гринюка
Акварельні враження
Раритети музею
Мережане дерево
Іван Горобчук. Мистецькі одкровення
Ще одна цеглина в стіні
22Події 2017
36Події 2016
32Події 2015
42Події 2014
10Події 2013
5Події 2012
Події 2011
Події 2010
Події 2009