Мережане дерево. Виставка вихованців Ободівської школи-інтернату

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Період роботи виставки: 02.02.2018 - 08.03.2018

2 лютого 2018 р. о 12 год. в малій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відкривається виставка творів декоративно-прикладного мистецтва учнів Ободівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Мережане дерево». На виставці представлено близько 30 робіт, виконаних у техніках декоративного випилювання та бісероплетіння.

Ободівська школа-інтернат розташована на території колишнього маєтку Собанських Тростянецького району, на сьогодні в школі навчається 112 учнів. Головною метою школи є задоволення потреб дітей з вадами розумового розвитку у загальній середній освіті, соціальній допомозі і реабілітації. Основними завданнями педагогів є допомогти дитині пізнати себе, навчити її бачити світ таким яким його бачать інші діти, дати освіту, яка відповідає її пізнавальним можливостям, адаптувати учня до соціального оточення. Для цього з учнями проводять екскурсії, дидактичні, сюжетно-рольові, рухливі ігри, прогулянки, гурткову роботу.

Вирішуючи науково-методичну тему школи, адміністрація приділяє велику увагу організації гурткової роботи. ЇЇ організовано з урахуванням інтересів учнів. На даний час працюють хореографічний гурток «Сюрприз» (кер. Коваль Л. Г.), ляльковий «Чарівна казка» (кер. Білик Н. М.), комп’ютерний (кер. Ліньков О. О.), «Орігамі» (кер. Сивокінь Н. Б.), «Казкова голочка» (кер. Грабовик Л. І.), «Декоративне випилювання» (кер. Чубатинський С. В.), «Веселі нотки» (кер. Левицька Л. К.) та інші. Змішаний колектив педагогів та учнів «Пролісок» вибороли ІІІ місце у обласному фестивалі вчительської та учнівської творчості «Дивоцвіти Вінницького краю».

img2.jpg
img1.jpg
img3.jpg
img4.jpg
previous arrow
next arrow

Учитель Чубатинський Сергій Вікторович організував гурток «Декоративне випилювання» у 2016 р. Дитячі вироби гуртка зайняли ІІ місце у виставковому мистецтві «Дивоцвіти Вінницького краю» у 2017 р. Активними учасниками є учні: Л. Білюга (8 кл.), Р. Ставратій (10 кл.), С. Том’як (10 кл.), О. Зубак (10 кл.), В. Базелюк (7 кл.). Діти виконують вироби з фанери, ДВП, працюють з бісером, гіпсом, лаком та фарбами. Також вихованці вчителя неодноразово займали призові місця на обласних олімпіадах з трудового навчання серед спеціальних шкіл-інтернатів.

Наставники намагаються долучити до творчої праці всіх учнів, враховуючи їхні здібності і можливості – хтось здатен виконати більш складну роботу, інші долучені до виготовлення певних деталей. Частіше вироби є колективною роботою, всім учасникам приносять користь і задоволення.

Яскравими, майстерними, ошатними виробами, у яких проявлені смак і фантазія, можуть помилуватися відвідувачі виставки, яка працюватиме до 8 березня.

Огляд виставкової роботи
257Виставки і інші масові заходи
4Події 2024
9Події 2023
14Події 2022
16Події 2021
19Події 2020
21Події 2019
24Події 2018
Викрадачі минулого
Вінницький краєзнавчий музей. 100 років
На крилах творчості. Студентська виставка
Заказник «Згарський». Фотовиставка
Києво-Печерська лавра
Виставка живопису Михайла Довганя
Cолом’яні шедеври Миколи Климовича
Родинні колекції священиків Поділля
Філософія. Виставка художника Никитюка
Життєве кредо Олени Гринник
Світ у клаптику. Бієнале текстилю
Українська Революція на теренах Поділля
В очікуванні дива. Виставка витинанки
З музейної скарбниці
Поділля у мистецьких традиціях
Натхнення майстра у творчості учнів
Виставка музею Крушельницької
Експозиція сакрального мистецтва
Лінія, колір, форма. Виставка Гринюка
Акварельні враження
Раритети музею
Мережане дерево
Іван Горобчук. Мистецькі одкровення
Ще одна цеглина в стіні
22Події 2017
36Події 2016
32Події 2015
42Події 2014
10Події 2013
5Події 2012
Події 2011
Події 2010
Події 2009