Блокпост пам’яті. Виставка

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Період роботи виставки: 12.01.2022 - 8.05.2022

Це виставковий проєкт Міжнародної асоціації дослідників фортифікації «Цитадель», організований у Вінниці спільно з Національним військово-історичним музеєм України та Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм.

На виставці, яка складається з кількох десятків вітрин, представлені артефакти, привезені у 2014 р. з окупованого Іловайська та у 2015 р. з оточеного ворогами Дебальцево, комплекси загиблих українських військових, бійців добровольчих батальйонів, Національної Гвардії України, підрозділів МВС та СБУ. З-поміж них — ікони, уламки снарядів, розпечений метал, особисті речі загиблих захисників. Частину експонатів зібрали волонтери під час евакуації тіл військових, інші –передали рідні та побратими полеглих бійців. Зокрема, експонуються матеріали про двох вінничан – Наумова Вадима та Сергія Муравського.

«Блокпост Пам'яті» – волонтерський проєкт Міжнародної асоціації дослідників фортифікації «Цитадель», який було розпочато 18 березня 2016 р. Мета проєкту: збереження пам'яті про захисників України, загиблих у війні проти російських окупантів, сприяння патріотичному вихованню молоді, переважно школярів та студентів вищих навчальних закладів. Автор проєкту: Павло Нетьосов, волонтер пошукової місії «Евакуація 200».

img01.jpg
img02.jpg
img03.jpg
img04.jpg
img05.jpg
img06.jpg
img07.jpg
img08.jpg
img09.jpg
img10.jpg
img11.jpg
img12.jpg
img13.jpg
img14.jpg
img15.jpg
img16.jpg
img17.jpg
img18.jpg
previous arrow
next arrow
PlayPause

Відкриття виставки відбулося 12 січня о 12:00. На ньому були присутні ветерани війни, зокрема й з Вінниці, батьки полеглих у російсько-українській війні, представники громадських та волонтерських організацій, ЗМІ. Розповів про виставку автор проєкту Павло Нетьосов. Також вшанували загиблих і наголосили на важливості цієї виставки у Вінниці директорка музею Катерина Висоцька, матір загиблого героя Небесної сотні Максима Шимка – Зоя Кузьменко, начальник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко, мати загиблого добровольця Олександра Зинов’єва, голова ГО «Єдина родина Вінниччини» Ірина Зинов’єва, волонтерка, депутатка Вінницької міської ради Олена Верлан-Кульшенко.

Запрошуємо відвідати цей проєкт, адже збереження пам'яті про полеглих захисників України та правди про російську агресію зміцнює нас та об'єднує у НАЦІЮ. Вхід на виставку – безкоштовний.

Замовлення тематичних екскурсій за телефоном 068 725 49 57