З Україною в серці. Фотовиставка

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Період роботи виставки: 19.04.2024 - 28.04.2024

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї 19 квітня 2024 р. о 12:00 відбулося відкриття фотовиставки, присвяченої білоруським добровольцям, які загинули у боротьбі проти російської агресії. Захід, що проходив під девізом «Слава Україні! Жывє Бєларусь!», організований благодійним фондом «Вільна Білорусь» та музеєм «Вільна Білорусь з Україною в серці» за сприяння Вінницької обласної військової адміністрації.

За даними БФ «Вільна Білорусь», в боях за свободу України загинули понад шістдесят білоруських добровольців, які воювали в різних формуваннях у складі ЗСУ, двом посмертно присвоєно звання «Герой України». Наразі іменами чотирьох білоруських героїв перейменовано вулиці України.

У експозиції представлені портрети загиблих в Україні білорусів, історії їхнього життя та подвигу. Під час відкриття виставки демонструвалися відеоматеріали, у яких білоруські добровольці розповідали, чому вони вирішили приїхати до України та вступити до лав ЗСУ.

img01.jpg
img02.jpg
img03.jpg
img04.jpg
img05.jpg
img06.jpg
img07.jpg
img08.jpg
img09.jpg
img10.jpg
img11.jpg
img12.jpg
previous arrow
next arrow
PlayPause

Виставка вже була представлена у різних містах України: Львові, Києві, Бучі, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі, Ізмаїлі, Чернігові, Миколаєві, а також в Польщі та Литві.

Мета виставки – продемонструвати необхідність боротьби за свободу та незалежність, європейський вибір та демократичні цінності.

Виставка експонуватиметься до 28 квітня 2024 р.