Календар пам’ятних дат на 2022 рік. Фотовиставка Вадима Козловського

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Період роботи виставки: 22.02.2024 - 26.05.2024

22 лютого 2024 року у вестибюлі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбулось відкриття фотовиставки Вадима Козловського «КАЛЕНДАР ПАМ’ЯТНИХ ДАТ НА 2022 РІК».

Виставка приурочена до 10-ї річниці російсько-української війни та 2-ї річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну і показує жорстоку реальність воєнного сьогодення, яка, зокрема, полягає у зруйнованих життях і понівечених тілах українських військовослужбовців.

З такими наслідками рашистської збройної агресії щодня зустрічаються українські медики, у тому числі і працівники вінницьких медичних закладів уже протягом 10 років.

Календар складений на основі клінічних діагнозів військовослужбовців після отриманих травм у зоні бойових дій російсько-української війни, які автор виставки віднайшов у одному архіві.

«На базарній розкладці я побачив календарі на 2024 рік. Все було, як завжди, — котики, собачки, квіти, дівчата тощо. Не те, щоб мене це якось особливо зачепило. Але я збагнув, що ця війна ще не зрозуміла широкому людському загалу і не відчута ним у повній мірі. А що значить відчути? Це коли вибухає «калібр» у місті, а тобі в обличчя вдаряє повітря вибухової хвилі і подібні речі. А як це відчувають ті, хто на нулі?

Випадково я надибав у одному архіві старі історії хвороби поранених на цій війні. У їхніх діагнозах усюди стояли дати. Практично одразу і виникла ідея створити календар, який ви зараз бачите. Це спогад про рік, що у історії країни виявився найважливішим, бо ми вистояли, календар минулого, календар болю, трагедії, відчаю, але разом з тим і надії» — розповідає фотохудожник.

img01.jpg
img03.jpg
img04.jpg
img05.jpg
img06.jpg
img07.jpg
img08.jpg
img09.jpg
img02.jpg
previous arrow
next arrow
PlayPause

Вадим Козловський – вінницький фотохудожник, організатор та куратор виставок, член Національної спілки фотохудожників України з моменту її заснування у 1989 р., член Художньої Ради спілки. З 1980-х рр. Вадим Козловський взяв участь у понад 150 фотоконкурсів у 35 країнах (у третині з них став лауреатом). У 1991 р. фотохудожник організував перший в історії незалежної України міжнародний конкурс творчої фотографії «Вінниця – 91». У 1997 р. митець нагороджений почесним званням художника Міжнародної федерації фотомистецтва при ЮНЕСКО (AFIAP).

Фотовиставка експонуватиметься до 26 травня 2024 р.