У боях за Вінниччину. Виставка

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Період роботи виставки: 05.03.2019 - 19.05.2019

5 березня 2019 р. о 15 год. у 16 залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбулося ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ «У БОЯХ ЗА ВІННИЧЧИНУ», приуроченої 75-ій річниці визволення Вінницької області від нацистських загарбників. Виставку створено на основі раритетів з колекції Вінницького обласного краєзнавчого музею, колекціонерів та реконструкторів.

Для нинішнього та наступних поколінь важливим є збереження пам’яті про трагічні події, про життя і подвиг тих, хто творив історію і врятував світ. Ми знов згадуємо бойову звитягу воїнів, партизанів і підпільників, жахи окупації і героїчну працю простих людей задля фронту, задля відродження країни. Кожна мить війни ставала суворим випробуванням для мільйонів – з-поміж них і для наших земляків. Саме подіям Другої світової війни на території краю присвячено виставку «У боях за Вінниччину».

На виставці представлені рідкісні експонати, зокрема, комплекси світлин військових кореспондентів Володимира Юдіна та Юхима Копита – учасників визволення області; фото періоду окупації з особистих колекцій Мартіна Богарта (Бельгія), Ігоря Ланового та Андрія Гродецького; комплекси вінничан – визволителів рідного краю: Федора Баришнікова, Володимира Богушинського, Федора Хмарського, Михайла Елєшкевича та інших; листи з фронту воїнів-вінничан до рідних; однострої, спорядження, предмети побуту та зброю періоду Другої світової війни.

imgc.jpg
img5.jpg
img1.jpg
img2.jpg
img3.jpg
img4.jpg
img7.jpg
img6.jpg
img8.jpg
img9.jpg
imga.jpg
imgb.jpg
previous arrow
next arrow

Особливу зацікавленість відвідувачів викличуть інсталяції, присвячені Другій світовій війні, створені громадською організацією «Жива історія». Артефакти тих далеких часів наблизять до сучасників героїчні події минулого, допоможуть відчути гнітючу атмосферу жахів воєнних лихоліть.

Головна ідея проекту — збереження святої пам’яті про покоління, яке прийняло на себе всю жорстокість війни, відстояло Батьківщину, свої життєві ідеали. Ми відчуваємо гордість за наших батьків і дідів, висловлюємо сердечну вдячність героям, які віддали своє життя, і тим, які живуть поруч з нами.

Виставка діятиме до 19 травня 2019 р. Замовлення екскурсій за тел.: 67-28-17 (завідувач відділу військової історії музею Мельник Павло Володимирович).