Духовне життя очима вінницьких фотомайстрів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Період роботи виставки: 24.07.2014 - 17.08.2014

З 24 липня по 17 серпня у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї експонується фотовиставка «Духовне життя очима вінницьких фотомайстрів», присвячена святкуванню річниці Хрещення Київської Русі. Організатори заходу – Вінницький обласний краєзнавчий музей та Вінницька єпархія Української Православної Церкви.

Увазі відвідувачів представлені роботи відомих вінницьких фотомитців: Олександра Лапіна, Віктор Кравченко, заслуженого діяча мистецтв України Зорія Файна, Павла Багмута та Юрія Оліфіровича. Поруч з роботами світських майстрів на виставці експонуються фотографії церковних авторів: священика Віталія Гречко, Павла Лебедєва та прес-секретаря Вінницької єпархії Богдана Бондаря

.

Крізь призму об’єктивів авторів глядачі мають змогу побачити незвичні ракурси відомих храмів і монастирів, зазирнуть в «серце» церковних таїнств та богослужінь, пригадають основні духовні події, які відбувалися на Вінниччині впродовж останніх кількох років, стати свідками того, що православні священики і миряни вміють не лише щиро молитися, а й змістовно із користю для тіла й душі проводити своє дозвілля, займатися вихованням молодого покоління та святкувати церковні й народні свята.

Фотографії на виставці скомпоновані у 27 великих панно розміром 119х84 см. Це немовби сторінки фотокниги, яка розповідає про багатогранність духовного життя. Кілька «сторінок» цієї книги присвячені Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру і зокрема перебуванню Його Блаженства на Вінниччині.

Відкриття виставки відбулося 24 липня, в день церковного свята рівноапостольної княгині Ольги, яка стала передвісницею Володимирова Хрещення. Відкрив виставку митрополит Вінницький і Барський Симеон.

АВТОРИ ФОТОВИСТАВКИ:

ОЛЕКСАНДР ЛАПІН. У 1987 році закінчив Київський інститут журналістської майстерності, відділення фотожурналістики. Фотокореспондентом працює з 1989 року. Починав у Вінницькій районній газеті «Подільська зоря», згодом працював у вінницьких обласних газетах «Подолія», «Вінницькі відомості», «Подільські відомості», «RIA», «Місто» та загальноукраїнському виданні «Київські відомості». Із 2007 року – фотокореспондент Українського національного інформаційного агентства УКРІНФОРМ.

ВІКТОР КРАВЧЕНКО – фотограф, учасник кількох професійних фотовиставок в Україні. Викладає художню фотографію у профорієнтаційному центрі №15. Співпрацює з вінницькими і всеукраїнськими газетами і журналами, інформаційними агенціями.

ЗОРІЙ ФАЙН – фотохудожник, композитор, мистецтвознавець, журналіст, публіцист, педагог. Заслужений діяч мистецтв України. Засновник і директор «Photo Fine Studio. com». Лауреат міжнародних конкурсів. Його роботи друкуються в Україні і за кордоном, у тому числі журналі «The Ukrainian», газетах «The Ukrainian Weekly», «The Washington Post» і «New York Times». Організував та провів більше 60 персональних виставок: в Києві (у тому числі: у Верховній Раді України, 2002 р.). Роботи зберігаються в багатьох музеях і приватних колекціях.

ПАВЛО БАГМУТ. Працював у кількох київських газетах та журналах. Співпрацював з найбільшими інформаційними агенціями. Зараз працює в агенції УКРІНФОРМ. Окрім фотографії професійно займається дайвінгом, альпінізмом і спелеологією.

Юрій ОЛІФІРОВИЧ – вінничанин, фотограф, впродовж багатьох років співпрацює зі світськими із церковними виданнями України.

СВЯЩЕНИК ВІТАЛІЙ ГРЕЧКО – свого часу відомий вінницький світський фотожурналіст, засновник і головний редактор газети «Подільські єпархіальні відомості», співробітник прес-служби Вінницької єпархії, організатор фотовиставок.

ПАВЛО ЛЕБЕДЄВ – вінничанин, фотохудожник, співробітник прес-служби Вінницької єпархії УПЦ, фотокореспондент офіційного сайту Вінницької єпархії, співзасновник інтернет-проекту «Седмиця – православні новини за тиждень» та газети «Седмиця».

БОГДАН БОНДАР – студент Київської духовної академії та Київського національного університету імені Т. Шевченка. Прес-секретар Вінницької єпархії УПЦ, фотожурналіст офіційного сайту Вінницької єпархії, відповідальний секретар газети «Православна Вінниччина». Співпрацює з прес-службою Київської Митрополії УПЦ, є постійним автором проекту «Православний фотолітопис» на офіційному сайті УПЦ та сайті «Православ’я в Україні», є учасником міжнародного православного фотопроекту «OrthPhoto.Net».

Огляд виставкової роботи
257Виставки і інші масові заходи
4Події 2024
9Події 2023
14Події 2022
16Події 2021
19Події 2020
21Події 2019
24Події 2018
22Події 2017
36Події 2016
32Події 2015
42Події 2014
Давні скарби Поділля
Палітра моїх фантазій
Зимова феєрія, виставка-конкурс
Виставка килимів Степана Ганжі
Лине пісня, до дня створення хору «Вінниця»
Переображення Господньою Любов’ю
Мистецтво оригамі
Барвисті традиції Наддністрянщини
Виставка фіалок
Сармати, виставка
Народні майстри Вінничини, виставка
Виставка «Мандрівники»
Благодійні дні в нашому музеї
100-річчя Першої світової війни
Друзі нашого дитинства
25-річчя Балтійського шляху
Відкриття площі Тараса Шевченка
Урочистості до Дня Незалежності
Мистецьке перехрестя Меснянкіних
Виставка кактусів «Колюче диво»
Духовне життя очима фотомайстрів
Барвисті шати православних ікон
Купальський виїзд автомузею
Виставка Крістіни Зарубенко
Незаживаюча рана Афгану
Назустріч 100-річчю Української марки
Станіслав Реймонт
Бієнале «Світ у клаптику»
Повір у себе
Подаруй музею експонат
Хустина моя терновая
Під вітрилами історії
Єднання душі з природою
Мудрість та краса подільської писанки
Вінниччина в роки війни
Шевченкіана у листівці
Букет фіалок
Гортаючи сторінки «Кобзаря»
Польські акценти Києва
Подільський Святвечір. Багата кутя
Подільська народна ікона
Феномен традиційної ляльки
10Події 2013
5Події 2012
Події 2011
Події 2010
Події 2009

Календар подій

Перегляньте наш календар всіх виставок і інших масових заходів, які будуть відбуватися протягом року у нашому музеї

Перейти до календаря...