Виставка Крістіни Зарубенко «Мій живописний щоденник»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Період роботи виставки: 03.07.2014 - 03.08.2014

В рамках постійно діючого виставкового проекту Вінницького обласного краєзнавчого музею «Молоді художники Вінниччини» в академічній залі відкрилася виставка Крістіни Зарубенко «Мій живописний щоденник», на якій представлено сорок шість творів юної мисткині, виконаних у техніках олійного живопису та гуаші. Всі роботи з’явилися впродовж 2012 – 2014 рр., що свідчить про напружену і натхненну працю.

Крістіна народилася у Вінниці 7 серпня 1998 р. (незабаром святкуватиме свій 16-ий день народження). Перші кроки у творчості Крістіна робила самостійно, хоча у родині мистецтво завжди було у пошані – мама давно працює на музейних теренах, тато захоплюється різьбленням по дереву. Маючи вже певні спроби у творчості, дівчинка отримала мистецькі навички у студії образотворчого мистецтва Вінницької ЗОШ №21, якою керує Валентина Руднєва. У рідній школі відбулася і її перша виставка у січні – червні 2014 р. По закінченні 9-го класу Крістіна вирішила продовжити вивчати техніки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва у Вінницькому вищому художньо-професійному училищі №5.

Визначальним етапом у творчому житті юної художниці стали заняття у «Центрі «Барви України» під керівництвом Світлани Телець, відомого вінницького живописця і педагога. За ці два роки (2012 -2014) з’явилася безліч графічних робіт, виконаних олівцем, аквареллю, гуашшю, почалось опанування прийомів олійного живопису. Досвідчений викладач, Світлана Борисівна допомогла інтуїтивним пошукам дівчинки виявитися у яскравій індивідуальній манері. Можливо, найбільше за темпераментом їй підійшла техніка гуаші – насиченість кольору, декоративні можливості фарби, її мобільність, яка дозволяє свої миттєві враження і відчуття за одним подихом перенести на аркуш паперу – саме тому твори Крістіни складають враження особистого щоденника, у якому образи навколишнього світу зафіксовані в живописний спосіб.

Тут ми знайдемо модерні натюрморти, стилізовані пейзажі, відлуння сучасної анімації, чуттєві асоціації з життям міської дитини, у якому яскравим представником зв’язку з природою є кіт – улюблений персонаж. Крістіні притаманна оригінальність мислення, оповідна фантастичність сюжету, яка ховається у композиційних колажах і колористичній напрузі – шанувальникам авангардного мистецтва роботи юної вінничанки можуть нагадати ранній період творчості засновника абстрактного мистецтва В. Кандинського.

Протягом років дії виставкового проекту «Молоді художники Вінниччини» музей познайомив вінничан та гостей міста з потужною плеядою юних талантів. Кожна експозиція особлива, але чудовою рисою всіх дитячих виставок є потужний позитивний заряд, оптимістичний настрій, який так цінується у сучасному світі.

Огляд виставкової роботи
259Виставки і інші масові заходи
6Події 2024
9Події 2023
14Події 2022
16Події 2021
19Події 2020
21Події 2019
24Події 2018
22Події 2017
36Події 2016
32Події 2015
42Події 2014
Давні скарби Поділля
Палітра моїх фантазій
Зимова феєрія, виставка-конкурс
Виставка килимів Степана Ганжі
Лине пісня, до дня створення хору «Вінниця»
Переображення Господньою Любов’ю
Мистецтво оригамі
Барвисті традиції Наддністрянщини
Виставка фіалок
Сармати, виставка
Народні майстри Вінничини, виставка
Виставка «Мандрівники»
Благодійні дні в нашому музеї
100-річчя Першої світової війни
Друзі нашого дитинства
25-річчя Балтійського шляху
Відкриття площі Тараса Шевченка
Урочистості до Дня Незалежності
Мистецьке перехрестя Меснянкіних
Виставка кактусів «Колюче диво»
Духовне життя очима фотомайстрів
Барвисті шати православних ікон
Купальський виїзд автомузею
Виставка Крістіни Зарубенко
Незаживаюча рана Афгану
Назустріч 100-річчю Української марки
Станіслав Реймонт
Бієнале «Світ у клаптику»
Повір у себе
Подаруй музею експонат
Хустина моя терновая
Під вітрилами історії
Єднання душі з природою
Мудрість та краса подільської писанки
Вінниччина в роки війни
Шевченкіана у листівці
Букет фіалок
Гортаючи сторінки «Кобзаря»
Польські акценти Києва
Подільський Святвечір. Багата кутя
Подільська народна ікона
Феномен традиційної ляльки
10Події 2013
5Події 2012
Події 2011
Події 2010
Події 2009

Календар подій

Перегляньте наш календар всіх виставок і інших масових заходів, які будуть відбуватися протягом року у нашому музеї

Перейти до календаря...