Виставка кактусів «Колюче диво»

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Період роботи виставки: 5.08.2014 - 10.08.2014

5-10 серпня, з 10 по 17 год., у одному із залів природи Вінницького обласного краєзнавчого музею проходитиме виставка кактусів «Колюче диво», організатором якої є дизайн-студія квітів «Флористичний дизайн».

Кактусові (Cactaceae) — родина сукулентних рослин порядку гвоздикоцвітих (Caryophyllales). Поширені у пустелях, вирощуються як декоративні, зокрема кімнатні, та харчові рослини. Завдяки довгому корінню та товстим стеблам кактуси збирають вологу і здатні переживати великі посухи.

Слово «кактус» походить від грец. Κακτος, яке в класичній грецькій мові використовувалося для позначення одного з видів реп'яху. Шведський природознавець Карл Лінней ввів це слово як ім'я роду Cactus в 1737 у своїй ранній роботі Hortus Cliffirtianus, швидше за все, як скорочення від слова мелокактус, яке тоді широко використовувалося для позначення цих рослин. Сьогодні це слово в ботаніці використовується для імені родини CactaceaeКактусові.

Колекція нараховує біля 50 видів. Це і всім відомі опунції і астрофітуми, ехінопсиси і мамілярії, ребуції, пародії, папірокактуси з паперовими голками та багато інших. Якщо навесні кактуси тішать нас своїм цвітінням, то зараз дивують новими колючками та активним ростом. Не може не радувати географія представлених рослин, що ростуть і в пісках Африки, і в Південній Америці, і в Мексиці.

Колекціонувати кактуси почали європейці через їх екзотичний вигляд. Перша відома колекція була зібрана в другій половині XVI ст. аптекарем Морганом у Лондоні. Зараз збірки кактусів не рідкість, їх колекціонери, то чарівники, що з насінини вирощують справжню красу.

Кактуси не залишають байдужою жодну людину. Це «колюче диво» викликає захват своїми екзотичними квітами та формами, бажання торкнутися, відчути тепло рослини. Природа щедро попіклувалася про цих чудових представників флори. Зустрічаються кактуси, які не лише вражають цвітінням, а й чудово пахнуть, є такі, що зовсім не мають колючок, а ще є з «чубчиками» та в «шубках». Хоча твердження про те, що кактуси поглинають випромінювання комп`ютера не мають наукового підтвердження, кожний колекціонер і просто власник цих зелених «їжачків» погодиться, що ця невибаглива рослинка несе величезний позитив і радість, знищує негативні флюїди. Колючки кактуса служать іонізаторами повітря, це доведений факт. У кактусі багато вологи, вони добре переносять спеку і майже не потребують інтенсивного догляду.

Тож запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку кактусів і отримати задоволення від «спілкування» з колючими жителями пустелі. Відвідувачі матимуть змогу не лише побачити ці екзотичні рослини, а й придбати собі зеленого домашнього улюбленця, чи зробити подарунок друзям. Кактуси чудово себе почувають і в озелененні офісів та закладів громадського використання, як самостійні рослини або композиції можуть стати справжньою окрасою і довгі роки милувати око.

Організатори виставки не залишаються осторонь тих подій, що відбуваються на сході України – 10 гривень з продажу кожної рослини будуть відраховані на потреби Збройних Сил України.

Огляд виставкової роботи
259Виставки і інші масові заходи
6Події 2024
9Події 2023
14Події 2022
16Події 2021
19Події 2020
21Події 2019
24Події 2018
22Події 2017
36Події 2016
32Події 2015
42Події 2014
Давні скарби Поділля
Палітра моїх фантазій
Зимова феєрія, виставка-конкурс
Виставка килимів Степана Ганжі
Лине пісня, до дня створення хору «Вінниця»
Переображення Господньою Любов’ю
Мистецтво оригамі
Барвисті традиції Наддністрянщини
Виставка фіалок
Сармати, виставка
Народні майстри Вінничини, виставка
Виставка «Мандрівники»
Благодійні дні в нашому музеї
100-річчя Першої світової війни
Друзі нашого дитинства
25-річчя Балтійського шляху
Відкриття площі Тараса Шевченка
Урочистості до Дня Незалежності
Мистецьке перехрестя Меснянкіних
Виставка кактусів «Колюче диво»
Духовне життя очима фотомайстрів
Барвисті шати православних ікон
Купальський виїзд автомузею
Виставка Крістіни Зарубенко
Незаживаюча рана Афгану
Назустріч 100-річчю Української марки
Станіслав Реймонт
Бієнале «Світ у клаптику»
Повір у себе
Подаруй музею експонат
Хустина моя терновая
Під вітрилами історії
Єднання душі з природою
Мудрість та краса подільської писанки
Вінниччина в роки війни
Шевченкіана у листівці
Букет фіалок
Гортаючи сторінки «Кобзаря»
Польські акценти Києва
Подільський Святвечір. Багата кутя
Подільська народна ікона
Феномен традиційної ляльки
10Події 2013
5Події 2012
Події 2011
Події 2010
Події 2009

Календар подій

Перегляньте наш календар всіх виставок і інших масових заходів, які будуть відбуватися протягом року у нашому музеї

Перейти до календаря...